Geografi og klima

Trinidad /Tobago ligger i det sydlige hjørnet av Karibien - ikke langt fra Barbados og Grenada. Tobago er en relativt liten øy - ca 43 km lang og 10 km bred - med høye åsrygger og frodige daler. Tobago har sin østkyst mot Atlanterhavet og sin vestkyst mot Karibien og er omkranset av en vakker kystlinje med et utall sandstrender og turkist hav. Tobagos høyeste punkt ligger på 549 meter. Tobago har tropisk klima - d.v.s. i praksis to årstider - "the wet and the dry season " The "dry season" varer fra november til ut mai, men man kan allikevel forvente korte heftige regnskurer, helst på natten og om morgenen. The "wet season" strekker seg som regel fra juni til oktober. I denne perioden regner det kraftigere og hyppigere enn ellers, men det er hele tiden flest solskinnsdager.

"The trade winds" - pasatvindene - skaper hele tiden et behagelig klima på Tobago. Dagtemp. ligger på ca. 28 - 32 grader C og nattemp. på ca. 25 - 27 grader C. Vanntemp. varierer mellom 26 - 29 grader C.

På Tobago finner du flere fugler og blomster enn noe annet sted i Karibien. Det finnes bl.a. over 600 ulike orkidearter og ca. 210 ulike fuglearter, bl.a. flere typer av kolibri, papegøyer, pelikaner og fregattfugl.Store regnskogsområder på Tobago ble totalfredet for all fremtid så tidlig som i 1776 og fremstår i dag som den eldste og best bevarte regnskog i den vestlige del av verden.Havområdene som omkranser Tobago er meget fiskerike, takket være store mengder næringsrikt vann som tilføres området fra Orinocco elven. 


Det fiskes store mengder av bl.a. tunfisk, bonito, dolphin, barracuda, snappers, flyvefisk og typer av sailfish og blue marlin. For dykkerinteresserte er kystområdene rundt Tobago et eldorado, med uberørte korallrev og mengder av fisk i alle regnbuens farger. I perioden mars - juli kommer de gigantiske "Leatherbackskilpaddene" opp på stranden utenfor leilighetene våre - The Great Courland Beach - for å legge sine egg. Skilpaddene kan veie opp til 600 kg. 


Skilpaddene kommer vanligvis opp om kvelden eller natten når det er mørkt. På denne tiden patruljerer personer fra organisasjonen SOS ( Save our turtles ) for å beskytte skilpaddene og eggene når de klekkes. Skilpaddene er harmløse og ufarlige. Det er et fantastisk skue å kunne se disse gigantene kome opp i måneskinnet for å grave og legge sine egg, for deretter å gå tilbake og forsvinne i det mørke og glitrende havet. Skilpaddene kommer vanligvis opp en og en i løpet av natten.

Tidsforskjellen mellom Norge og Tobago er 5 timer ( 6 timer ved sommertid ) d.v.s. Tobago ligger 5 timer etter Norge i tid. Eks. når klokken er 8 om morgenen i Tobago, så er den 13.00 i Norge.Når vi har sommertid i Norge vil tidsforskjellen være 6 timer.


BEFOLKNING

Det bor ca. 50.000 mennesker, hvorav de fleste er av afrikansk herkomst. Språket er engelsk, men med en betydelig grad av lokal dialekt.


VALUTA

Valuta er lokal Trinidad og Tobago dollar - TT$. Denne er knyttet opp til US$ og vil variere mellom 1,0 - 1,25 i forhold til den norske kronen. Kredittkort som Mastercard, Visa m.v. kan benyttes i stor utstrekning. Lokal valuta kan enkelt fås ut i alle minibanker ( Blue Machines )


STYRESETT

Trinidad og Tobago er en republikk og har et parlamentarisk demokratisk system. Hovedstaden heter Port of Spain og er beliggende på Trinidad. Tobago har et utstrakt selvstyre når det gjelder lokale forhold. Hovedstaden på Tobago heter Scarborough.